Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az autonóm teherautók kereskedelmi forgalomba kerülnek - a Scania elérhetővé teszi a rendeléseket a bányászati szegmensben

2024.06.04

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
A Scania megkezdi az autonóm bányászati teherautók értékesítését, utat nyit ezzel a biztonságosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb bányászati műveletek előtt.


Az autonóm szállítás megvalósítása nagy előrelépést jelent, mivel a Scania megnyitja a rendeléseket a vállalat önvezető bányászati megoldásaira. A Scania 40 tonnás, bányászati célú autonóm nehéz billenőplatós teherautójára már lehet rendeléseket leadni, amelyet hamarosan az 50 tonnás modell fogja követni. 

Első lépésként a Scania megkezdi autonóm bányászati megoldásainak értékesítését Ausztráliában, az első szállítások és az üzemeltetés megkezdése 2026-ra van ütemezve. A következő piac valószínűleg Latin-Amerika lesz, egy olyan régió, ahol a Scania jelentős piaci jelenléttel rendelkezik a bányászati szegmensben. 

„A kutatás-fejlesztésből a kereskedelmi termék bevezetése jelentős mérföldkő számunkra és általában az autonóm nehézáru-szállítás számára. Ez a legfejlettebb termék, amelyet a Scania eddig piacra dobott” - mondta Peter Hafmar, a Scania alelnöke és autonóm megoldásokért felelős vezetője.  

Egyszerűbb elektromos meghajtásra váltani a fenntartható bányászatért 

A bányákat régóta tekintik az autonóm járművek egyik legígéretesebb környezetének, mivel hozzájárulhatnak a biztonságosabb munkakörülményekhez és a hatékonyabb működéshez.  

A Scania normál kategóriájú teherautókat alkalmazó bányászati megoldásai mind a károsanyag-kibocsátás, mind a termelékenység tekintetében általános potenciális előnyökkel rendelkeznek az iparág hagyományos nehéz teherautóival szemben. A Scania autonóm bányászati teherautóinak használatával csökkenthető a teljes bányászati lábnyom, beleértve az energia és infrastruktúra követelményeit is, ami azt jelenti, hogy a megfelelő helyszíneken csökkenthetők az üzemeltetési költségek is. 

A Scania autonóm teherautói továbbá más rendszerekkel és járművekkel való átjárhatóságuknak köszönhetően zökkenőmentesen beilleszthetők a bányában már meglévő műveleti struktúrába.  

„A megoldásunk másik előnye, hogy lehetővé teszi a bányászati vállalatok számára, hogy gyorsabban tegyék meg a következő lépést a kibocsátásmentes működés felé. A Scania autonóm teherautóival könnyebb villamosítani a műveleteket, mint a hagyományos teherautókkal” - mondta Hafmar. 

A bányászati ügyfelekkel szoros együttműködésben kifejlesztve

Az elmúlt tíz évben a Scania jelentős összegeket fektetett be az önvezető járművek fejlesztésébe. Az innovációk között szerepelnek az autópályákon a hub-to-hub szállítás alkalmazásai, valamint a zárt területeken, például bányákban használt autonóm járművek.  

A Scania autonóm billenőplatós teherautóját a Scania K+F részlege és a bányászati ügyfelek szoros együttműködésével fejlesztették ki, a legkeményebb valós körülmények között végzett alapos teszteléssel. 

„Valószínűleg ez a legambiciózusabb kutatás-fejlesztési projekt eddig, amelyet ügyféllel közösen végeztünk, és nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel. A szigorú ellenőrzéseknek és a rengeteg helyszíni tesztnek köszönhetően optimális autonóm szállítási megoldást tudtunk kifejleszteni a bányák számára” - fejezte be Peter Hafmar. 

www.scania.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: