Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A BMW modellfrissítései 2024 nyarán

2024.06.11

Forrás: BMW Sajtóközlemény
+++ Új hajtáslánc-változatok és Parking Assistant Professional parkolóasszisztens a BMW 2-es Active Tourer, a BMW X1 és a BMW X2 palettáján +++ A BMW Intelligent Personal Assistant tárháza új nyelvekkel bővül +++ Új utastéri játékok és My Mode vezetési üzemmód


a BMW ConnectedDrive Store-ban +++ Járműtöltésre optimalizált útvonaltervezés mostantól kiegészítő információkkal +++ Alapfelszereltségként Driving Assistant csomag a BMW X5 és a BMW X6 modellpárosához +++ Új karosszériafényezési árnyalatok, könnyűfém keréktárcsák és utastér-kárpitozási lehetőségek a BMW XM palettáján +++

2024 nyarán a BMW portfóliója új hajtáslánc-változatokkal, alapfelszereltségként és opcionális extrafelszereltségként kínált újdonságokkal, valamint új digitális szolgáltatásokkal bővül. Júliusban a BMW 2-es Active Tourer, a BMW X1 és a BMW X2 palettája egyaránt új hajtáslánc-változattal gazdagodik, miközben a Parking Assistant Professional parkolóasszisztens mindhárom kompakt modellhez megrendelhetővé válik. A BMW 8.5 operációs rendszert vagy BMW 9.0 operációs rendszert futtató BMW modellekben új My Mode vezetési üzemmód és új utastéri játékok válnak elérhetővé. A BMW Intelligent Personal Assistant tárháza ezzel párhuzamosan új nyelvekkel bővül, a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modellek járműtöltő állomást kereső funkciója pedig még tovább javul – a BMW fedélzeti navigációs rendszereit használva és a My BMW okosalkalmazáson keresztül egyaránt.

2024 nyarán a BMW X5 és a BMW X6 alapfelszereltsége a Driving Assistant csomaggal bővül. A nagyteljesítményű BMW XM Label Red modell (átlagos üzemanyag- és kombinált energiafogyasztás, illetve károsanyag-kibocsátás a nagyfeszültségű akkumulátor optimális töltöttsége esetén (WLTP): 2,0 liter / 100 km és 33,5 kWh / 100 km, illetve 45 gramm / km; átlagos üzemanyag- fogyasztás lemerült akkumulátorral (WLTP): 12,9 liter / 100 km; CO2-osztályok: a nagyfeszültségű akkumulátor optimális töltöttsége esetén B, lemerült akkumulátorral G) eközben új karosszériafényezési árnyalatokban és új utastér-kárpitozási lehetőségekkel is megrendelhetővé válik.

A BMW 2-es Active Tourer, a BMW X1 és a BMW X2 palettáján új hajtáslánc-változatok és új felszereltségi opciók mutatkoznak be

2024 júliusában a BMW 2-es Active Tourer motorpalettájára a harmadik dízelüzemű erőforrás is felköltözik, 120 kW / 163 lóerő maximális teljesítménnyel és 400 Nm csúcs forgatónyomatékkal, amelyekkel az új BMW 220d Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,5 – 4,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 117 – 128 gramm / km; CO2-osztály: D) a kompakt sokoldalú modellhez már elérhető kétféle dízelmotor közötti teljesítmény-tartományba érkezik meg. A 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával felvértezett, 2.0 liter hengerűrtartalmú erőforrást azonnali teljesítmény-leadás és kimagasló hatékonyság jellemzi. A hajtáslánc-technológia elektromos motorját a mérnökök a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltóba építették be. A 15 kW / 20 lóerő teljesítmény-többletet kínáló motor gyorsulások közben és az adott sebességek fenntartásakor egyaránt képes könnyíteni a belsőégésű erőforrás terhelésén. Az új BMW 220d Active Tourer 8,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 220 km/óra.

A sportos vezetési élmény és az alacsony üzemanyag-fogyasztás közötti optimális egyensúly a BMW X1 számára is ideális választássá teszi a 120 kW / 163 lóerő maximális teljesítményre képes erőforrást, amelynek erejét a kompakt méretű Sports Activity Vehicle modellben BMW xDrive intelligens összkerékhajtás osztja el a négy hajtott kerék között. 2024 júliusában azonban megérkezik az elsőkerék-meghajtású változat is, ráadásul nem csupán a BMW X1, hanem a BMW X2 palettájára is. Az új BMW X1 sDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,5 – 5,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 117 – 133 gramm / km; CO2-osztály: D) és az új BMW X2 sDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,5 – 5,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 119 – 133 gramm / km; CO2-osztály: D) egyaránt 8,5 másodperc alatt abszolválja a nulla-százas sprintet, végsebességük pedig egyformán 210 km/óra.

2024 nyarától a BMW 2-es Active Tourer, a BMW X1 és a BMW X2 alapfelszereltsége első ülésfűtéssel és BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomaggal bővül, miközben az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettán a személyes eSIM kártya és a Parking Assistant Professional parkolóasszisztens is elérhetővé válik. Utóbbi lehetővé teszi, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei az autójukon kívülről, az okostelefonjukon futó My BMW okosalkalmazáson keresztül vezéreljék végig az automatizált parkolás teljes folyamatát. A technológiának a manőverasszisztens (Manoeuvre Assistant) is része, amellyel még összetettebb manővereket is végrehajthatnak az autóban ülve vagy az autón kívülről, akár 200 méter teljesen automatizált manőverezési távolságot lefedve. A technológia a vezérlési módok közötti gyors váltásokra is lehetőséget enged, ami azt jelenti, hogy a parkolási és általános manőverek bármikor szüneteltethetőek, majd az autóba beülve vagy az autóból kiszállva, okostelefonon keresztül könnyedén folytathatók.

A Parking Assistant Professional parkolóasszisztens a BMW Digital Premium ajánlat részeként tölthető le online a BMW ConnectedDrive Store-ból, azon modellekbe, amelyek BMW 9.0 operációs rendszert futtatnak, rendelkeznek Parking Assistant Plus parkolóasszisztenssel és az adott modell felszereltségének a Comfort Access funkció is része.

A három kompakt modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként az Innováció csomag is megrendelhető, amely immár az előzési tilalmakra is figyelmeztető sebességhatár-kijelzéssel (Speed Limit Info), a kormányzó- és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant), az aktív tempomattal (Active Cruise Control) és az automata sebességhatár-asszisztenssel (Automatic Speed Limit Assist) is együttműködő Driving Assistant csomagot is magába foglalja. Az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető Komfort csomag eközben az aktív ülésekkel, illetve az első ülések memóriafunkcióval kiegészített, elektromos állítási lehetőségeivel bővül. A M Sport csomaggal felszerelt modellek, valamint a BMW X1 és a BMW X2 portfólióját ékesítő BMW M Performance modellek belső és külső visszapillantókat is magába foglaló Tükör csomagja M-specifikus logókivetítést is tartogat. A vezeték nélküli okostelefon-töltés opciója már a BMW 2-es Active Tourer utasterében is világító telefontartó tálcát kínál.

QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia: még tovább fejlesztett digitális vezérlőfunkciók

A QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia égisze alatt 2024 nyarán számos járművezérlő funkciót tovább optimalizálnak a mérnökök. A BMW 9.0 operációs rendszert futtató modellekben a BMW Intelligent Personal Assistant már lengyel és holland, a BMW 8.5 operációs rendszert futtató modellekben pedig svéd nyelven is vezérelhető. A technológia központi kijelzőn megjelenített grafikái eközben további szimbólumokkal bővülnek. Utóbbiakat a BMW Intelligent Personal Assistant az élőbeszéd útján érkező hangutasítások visszajelzéseként alkalmazza, tovább fokozva az autó és az utasok közötti interakciót. A főképernyőn látható ikonok előnézeti képei mostantól arra is lehetőséget adnak, hogy álló helyzetben az utasok bemutató videókkal ismerjék meg az egyes funkciókat.

Az AirConsole platformon felkínált utastéri játékélmények tárháza ugyancsak tovább bővül. Az autó álló helyzetében elérhető és az utasok okostelefonjaival vezérelhető játékok sora a „Who Wants to Be a Millionaire?”, a „Starlit Kart”, a „Starlit Advantures” és a „Trivia Crack” játékokkal gazdagodik.

2024 nyarától a bajor prémiummárka ügyfelei egy új My Mode vezetési üzemmódot is letölthetnek a BMW ConnectedDrive Store-ból. A Silent Mode a BMW 7-es sorozat, a BMW iX, a BMW 5-ös limuzin és a BMW 5-ös Touring modellekhez válik elérhetővé, a Connected Booster XL csomag részeként. A Silent Mode ugyanakkor a BMW Digital Premium ajánlat részeként a BMW 2-es Active Tourer, a BMW X1 és a BMW X2 azon modellváltozatai számára is elérhető lesz, amelyek BMW 9.0 operációs rendszert futtatnak. Az új vezetési üzemmód békés utastéri hangulatot teremt, kizárólag a vezetésre helyezve a hangsúlyt. Utóbbi érdekében a rendszer a szórakoztató funkciókat és a központi kijelzőt is kikapcsolja, a digitális műszeregység pedig csak a legminimálisabb információkat jeleníti meg. Az ülések masszázsfunkciója és a hangulatvilágítás – amennyiben az adott modell felszereltségének része – egyaránt kikapcsol, az elektromosan vezérelt napellenzők pedig bezárnak.

A BMW 8.5 operációs rendszert futtató modellekben a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer mostantól a tervezett útvonalak mentén található parkoló és pihenő övezetek információit is megjeleníti – a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek esetében az útvonalak mentén található járműtöltő állomásokkal (és azok elérhetőségével) együtt. A járműtöltő állomások kiválasztása a továbbfejlesztett szűrőfunkciónak köszönhetően minden korábbinál egyszerűbb, hiszen a technológia már csak azokat az állomásokat jeleníti meg az útvonalak mentén, amelyeket a kiválasztott partnerek üzemeltetnek.

2024 nyarától a járműtöltésre optimalizált útvonaltervezéshez szükséges beállítások autó és My BMW okosalkalmazás közötti szinkronizálása is tovább javul. Az adott BMW modellek korábbi járműtöltései során összegyűjtött információk alapján ráadásul a technológia még pontosabb, járműtöltő állomásokra optimalizált útvonaltervezést is lehetővé tesz. A háttérben elvégzett információgyűjtések a nyilvános járműtöltő állomások mintegy harmadánál pontosabb helymeghatározást is eredményeztek.

A BMW azon tisztán elektromos meghajtású modelljeiben, amelyek BMW 8.5 operációs rendszert vagy BMW 9.0 operációs rendszert futtatnak, a járműtöltésre optimalizált útvonaltervezés mostantól még inkább a bajor prémiummárka ügyfeleinek személyes preferenciáihoz igazodik. A lehető legrövidebb abszolút útidő elérése érdekében javasolt beiktatott megállók mellett a technológia az alternatív járműtöltő állomásokat is kilistázza a tervezett útvonal mentén, részletes információkkal kiegészítve. A vezető így szükség esetén azonnal megváltoztathatja a kijelölt útvonalat, anélkül, hogy újra ki kellene keresnie a legoptimálisabb beiktatott megállót. A technológia a központi kijelzőn az útvonal módosításával járó többlet vezetési időre vonatkozó információkat is megjeleníti. A bajor prémiummárka ügyfelei ráadásul mostantól azt is még pontosabban beállíthatják, hogy az úti célba történő megérkezésükkor az autó nagyfeszültségű akkumulátora mekkora kívánt töltöttségi szinten legyen. Otthoni vagy munkahelyi úti cél esetén az optimális kapacitáshoz képest alacsonyabb töltöttségi szint is kiválasztható, hiszen az autót az úti célban megbízhatóan elérhető járműtöltő pont várja.

BMW X5 és BMW X6 tovább bővített alapfelszereltséggel, még átfogóbb személyre szabhatóság a BMW XM új opcióival

A BMW X5 és a BMW X6 új alapfelszereltségi tételei a hétköznapokban és a hosszabbra nyúló utazások során egyaránt fokozzák az utazás kényelmét és biztonságát. 2024 nyarától mindkét modell alapfelszereltségként kapja meg a legkorszerűbb Driving Assistant csomagot, amelynek az aktív sávtartó funkcióval dolgozó, sávváltásra figyelmeztető rendszer (Lane Change Warning), az automata fékező funkcióval dolgozó, hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (Rear Crossing Traffic Warning) és a kiszállás-figyelmeztető funkció (Exit Warning) is része. Az ugyancsak alapfelszereltségként kínált, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) a BMW X5 és a BMW X6 modellpárosában már a potenciális ütközésveszéllyel fenyegető, szemből érkező járműforgalomra is reagál. A Driving Assistant Professional csomag, amely már többek között a kormányzó- és sávtartó asszisztenst (Steering and Lane Control Assistant) is magába foglalja, az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető Innováció csomag részeként érhető el.

A BMW XM opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételeinek palettáját olyan újdonságok színesítik tovább, amelyekkel az extrovertált nagyteljesítményű modell karosszériája és utastere egyaránt személyre szabható. A progresszív Sports Activity Vehicle már alapfelszereltségként is letaglózó egyedisége többek között olyan tételekkel igazítható még inkább a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek személyes stílusaihoz, mint például a Jet Black árnyalatban elérhető, 23” méretű, csillagküllő-dizájnú BMW M könnyűfém keréktárcsák. A BMW M GmbH sorozatgyártásban kínált eddigi legerősebb modellje, a BMW XM Label Red mostantól további kilencféle karosszériafényezési árnyalatban, így többek között a BMW Individual Isle of Man Green metál, a BMW Individual Sao Paulo Gelb akril és a BMW Individual Dravit Grey metál színben is megrendelhető. 2024 nyarától a BMW XM Label Red utasterének luxus atmoszférája a BMW Individual Merino bőrkárpitozással és az exkluzív elemekkel kiegészített BMW Individual Merino bőrkárpitozással fokozható tovább, mindkét esetben kétféle árnyalatban.

A BMW új modelljei 2024 nyarától*

BMW X1 ; Teljesítmény (kW / lóerő) ; Üzemanyag-fogyasztás (WLTP)(liter / 100 km) ; Károsanyag-kibocsátás (WLTP)(gramm / km)
- BMW X1 sDrive20d: 120 / 163 ; 4,5 – 5,1 ; 117 – 133
BMW X2 ; Teljesítmény (kW / lóerő) ; Üzemanyag-fogyasztás (WLTP)(liter / 100 km) ; Károsanyag-kibocsátás (WLTP)(gramm / km)
- BMW X2 sDrive20d: 120 / 163 ; 4,5 – 5,1 ; 119 – 133
BMW 2-es Active Tourer ; Teljesítmény (kW / lóerő) ; Üzemanyag-fogyasztás (WLTP)(liter / 100 km) ; Károsanyag-kibocsátás (WLTP)(gramm / km)
- BMW 220d Active Tourer: 120 / 163 ; 4,5 – 4,9 ; 117 – 128

*Az új modellek a 2024. júliusi gyártástól kezdődően érhetők el.
Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok előzetes értékek.

A sajtóközleményben szereplő felszereltségi tételek, csomagok és szintek, műszaki adatok, illetve átlagos üzemanyag-fogyasztásra és kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékek a németországi piacon elérhető ajánlatokat tükrözik. A sajtóközleményben szereplő adatok és értékek az egyes piacokon eltérhetnek. Az egyes méretadatok és mérési eredmények a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztási, kombinált károsanyag-kibocsátási, kombinált energiafogyasztási és elektromos hatótávolságra vonatkozó értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a Németországban alapfelszereltséggel elérhető modellek értékei, amelyek a keréktárcsák / gumiabroncsok méretétől és típusától, valamint az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek felszerelésétől is függnek. A hivatalos NEDC és WLTP mérési eljárásokról bővebb információt találnak a www.bmw.de/wltp weboldalon.

További információk az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos károsanyag-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, károsanyag-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars) kiadványban találhatók, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon szerezhető be. 

www.bmw.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; e-sport, videojáték ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: