Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az agrárium kihívásaira keres újszerű megoldásokat a NAK programja

2024.06.12

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), Sajtóközlemény
A NAK TechLab agrár startup programja a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban fellelhető kihívásokat térképezi fel, melyre fiatal fejlesztők, startupok, valamint kutatók megoldási javaslatait keresik. A programba bevont piaci szereplők garantálják, hogy piacfókuszú,


a gazdálkodókat érdemben érintő szolgáltatások és termékek kerüljenek kidolgozásra.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) NAK TechLab programja hidat képez az agrár startupok, innovatív vállalkozások, valamint a hazai agrárium szereplői között annak érdekében, hogy a digitális megoldások könnyebben és gyorsabban elterjedjenek és a jövőben a gazdák rendelkezésére álljanak.

„Fontos, hogy legyen egy olyan támogató környezet, amely a legoptimálisabb közeget biztosítja annak érdekében, hogy minél több piacképes agrárdigitalizációs megoldás szülessen a szektorban. A NAK TechLab programban szakembereket biztosítunk, tesztlehetőséget kínálunk, de befektetői összekötésben is segítjük a fejlesztőket. Gyakorlatilag minden adott, ami egy fejlesztés sikerességéhez szükséges. Azt gondoljuk, hogy ezek azok a lépések, amelyek hosszú távon képesek az új megoldásokat felszínre hozni, választ adni a növekvő kihívásokra, és megkönnyíthetik nem csak a vállalatok, de a kisebb gazdaságok mindennapi munkáját is.” – emelte ki a program kapcsán Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Olyan nagyvállalatok várják a fejlesztők, startup cégek megoldási javaslatait, mint a Bonafarm Csoport, amely Magyarország meghatározó élelmiszergazdasági vállalatcsoportja, a KITE Zrt., hazánk piacvezető mezőgazdasági integrátora, az AXIÁL Kft., a mezőgazdasági gépkereskedelem egyik vezető szolgáltatója, valamint az egészséges talajélet kialakítását és a környezetbarát növénytáplálást szolgáló Bio-Nat Kft., a MIKRO-VITAL mikrobiológiai készítmények gyártója és forgalmazója.

A vállalatok az alábbi területeken várják a megoldásokat:

• A Bonafarm Csoport a mezőgazdaság és az élelmiszeripar számos ágazatát lefedve várja az olyan újító megoldásokat, mint a mesterséges intelligencia alapú rendszerek alkalmazása a növénytermesztés vagy a sertéstenyésztés területein, vagy például a feldolgozási folyamatokat megkönnyítő képfelismerő rendszerek.
• A Green Deal által támasztott elvárásoknak való digitalizációs megfelelésre is várja a megoldási javaslatokat a KITE Zrt., de ugyanígy keresik a mezőgazdaság digitális átállását segítő mesterséges intelligencia fejlesztéseket.
• Az Axiál Kft. olyan innovatív, az agrárszektor digitalizációját előmozdító megoldásokat keres a precíziós gazdálkodás területén, amelyek illeszkedni tudnak a vállalat portfoliójához. Így például: okos mezőgazdasági gépek szenzorjaiból származó adatok újszerű hasznosítására vonatkozó ötleteket.
• Képfelismeréssel és adatfeldolgozással kapcsolatos megoldást keres a tápanyaghiány azonosítására a Bio-Nat Kft.

A részletes kihívások itt érhetők el.
http://www.naktechlab.hu/inkubaciosprogram  

A NAK TechLab nagyvállalati-startup program befektető partnere az OUVC, az Óbudai Egyetemhez tartozó 10 milliárd forintos kockázati tőkealap, mely a programba került csapatok részére a tőkét biztosítja.

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 15.

Részletek és jelentkezés: www.naktechlab.hu/inkubaciosprogram  

A NAK TechLab programról:

A NAK TechLab a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hosszú távú innovációs programja, amely a magyar mezőgazdaság digitális modernizációjára fókuszál. Újgenerációs startup-vállalkozások segítségével olyan innovatív megoldásokat keres az agrárium kihívásaira, amelyek fellendítik és hatékonyabbá teszik a szektort. A program 2019 óta segíti a hazai agrár startup vállalkozásokat, működésének elmúlt 5 évében több mint 100 agrártechnológiai startup fejlesztésében vett részt.

Kapcsolat: Dömötör Tekla innovációs és marketing igazgató / domotor.tekla@nak.hu

NAK

Címkék: startup, NAK TechLab, inkubációs program, agrár startup, 

www.nak.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: